lauantai 28. marraskuuta 2015

brighton osa 1 - visiitillä lelumuseossa

Oops... Blogin päivittäminen on nyt vähän jäänyt. Postattava materiaali alkaa ikävästi kasaantumaan, joten koitan nyt ryhdistäytyä ja saada jotain tänne raapusteltua!

Mulla oli tosiaan lokakuun loppupuolella koulujen half termin eli syyslomaviikon takia vapaata. Yhtenä vapaapäivistäni sovin lähteväni erään au pair -kaverini kanssa päiväreissulle Brightoniin! Oli mahtavaa suunnata jonnekin muualle kuin Lontooseen - vaikka Lontoo kuinka ihana ja monipuolinen onkin, mulla on siitä huolimatta suuri palo nähdä ja kokea Iso-Britanniaa paljon laajemmassakin mittakaavassa. Ja kohteitahan riittää, joissa vielä au pair -vuoteni aikana haluaisin päästä käymään.


Brighton on rannikkokaupunki Lontoosta etelään päin. Lontoosta sinne pääsee kätevästi ja suhteellisen edullisesti Victorian asemalta lähtevällä junalla. Mielestäni on tosi jees, kun täällä voi ostaa meno-paluulipun ilman sidottuja kellonaikoja. Jos haluat pullittaa lipustasi vähemmän, varmistat vain lähteväsi sellaiseen aikaan kun ei ole ruuhkaa (off-peak).

Me päätettiin suoraan junaasta päästyämme lähteä museovisiitille ihan juna-aseman nurkilla sijaitsevaan Brighton Toy and Model Museumiin. Museoon ei ollut ilmaista sisäänpääsyä, pääsylippu aikuiselta maksoi £6.50. Sanoisin, että museossa pistäytyminen oli kuitenkin hintansa väärti - siellä oli todella kiva käydä.


Museo koostui tosiaan vanhoista leluista ja pienoismalleista, joista vanhimmat taisivat olla jopa noin sata vuotta vanhoja. Leluja oli aikas metka tutkia ja ihmetellä, lemppareitani olivat junat, väriloisto sekä tarkat yksityiskohdat. Katsokaapa vaikka noita pyykkipoikia tuossa kotileikkikalujen keskellä?! Niin söpöt! Mieleen jäivät kyllä myös ei-niin-söpöt nuket ja pehmolelut, jotka olivat melko karmivan näköisiä :D tuntui myös melko surulliselta katsoa, kuinka lapsilla on ollut leikkikaluina kaikkea sotaan liittyvää aina tinasotilaista rintamalla loukaantuneita sotilaita hoitaviin hoitajiin. Ja sukupuoliroolit - miten vahvasti niitä onkin lapsille tuputettu.

Tässäpä oli ensimmäinen, museovisiittiin painottunut osa Brightonista. Seuraava tulee hyvin piakoin, joten stay tuned! Luvassa ainakin kuvia meren tyrskyistä Brightonin rannoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti