sunnuntai 29. marraskuuta 2015

brighton osa 2 - tyrskyjä ja vaahtopäitä

Nyt seuraa jatkoa edelliseen postaukseen eli Brighton-kuulumisilla jatketaan! Yksi asia mistä olin erittäin liekeissä Brigtoniin matkustaessa oli se, että pääsisin näkemään meren. Paljasjalkasena kokkolalaisena olen täällä Lontoon lähistöllä asuessani kaivannut välillä aika kovastikin aaltojen kuohuja sekä meren suolaisia tuoksuja. Tuntui siis kyllä aika mielettömältä nähdä meri ja tuijottaa kohti ulappaa.


Ihasteltiin merta tovin verran (aika pitkän sellaisen) ja piipahdettiin sen jälkeen Brighton Pier -nimisellä laiturilla. Laiturille on rakennettu muun muassa pelihalli sekä huvipuistoalue. Kyseessä on siis varsinainen huvittelulaituri, ja tekemistä kyllä riittää kaiken ikäisille. En nyt ollut mitenkään superinnoissani tuosta paikasta, vaikka ihan mielenkiintoista siellä käyminen olikin. Ja kyllä, oli pakko kokeilla tuuria muutaman pelin ääressä. Ja ei, en voittanut mitään.

Suuntasimme Brigton Pieriltä vielä kahvittelemaan ja pyörimään Brightonin keskustassa. Oli kyllä upeita taloja! Yksi hulppea rakennus, Royal Pavilion, oli melko jännä näky. Kyseinen rakennelma toimi ennen kuninkaallisena asumispaikkana, jännän siitä tekee sen vahvasti intialaista rakennustyyliä edustava ulkomuoto. Royal Pavilionista oli muuten pienoismalli Brighton Toy and Model Museumissa! Laitoin siitä kuvan edelliseen postaus, jos kiinnostaapi tsekata se.


Brightoniin haluaisin kovasti vielä palata joskus kesällä tai loppukeväästä, sillä uskon että Brighton on varsin oiva kesäkaupunki. Silloin se pääse takuulla vielä paremmin oikeuksiinsa. Mutta söpö kaupunki on kyseessä, suosittelen siellä visiteeraamista lämpimästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti