sunnuntai 30. elokuuta 2015

eka lontoon visiitti au pairina

Heips! Kävin tosiaan viime sunnuntaina viettämässä ekaa au pairin vapaapäivääni Lontoossa. Olisi kai sanomattakin selvää, mutta olin Lontooseen menemisestä ihan täpinöissäni. Kolmisen vuotta sitten tehdyn Lontoo-matkan aikana kyseinen kaupunki teki muhun ihan lähtemättömän vaikutuksen, nyt tuntuu uskomattomalta että asun alle tunnin matkan päästä Lontoon humusta ja vipinästä.


Päätin suunnata reissuni aluksi Notting Hilliin. Ekalla Lontoon visiitilläni kävin Notting Hillissä lauantaina, jolloin siellä järjestetään Portobello Road Market kaikessa loistossaan. Lauantain markkinameininki ajaa alueelle valtavasti ihmisiä, sunnuntaina meno siellä on paljon rauhallisempi. Tunnelma Notting Hillissä on ehkä parhaimmillaan launtaisin, mutta sunnuntaina liikkuminen ja söpöjen väristen talojen ihastelu on huomattavasti helpompaa. Kivaa mulla oli, harmi vaan että ilma oli alkuun kovin sateinen. Mukaan otetulle sadetakille tuli todellakin käyttöä!

Notting Hillissä tarpeeksi kierreltyäni, ajattelin haluavani mennä moikkaamaan - ehkä Lontoon tunnetuinta nähtävyyttä - Big Beniä. Lähistöltä löytyy myös esimerkiksi sellaisia nähtävyyksiä kuin Westminster Abbey ja London Eye, joten samalla ihastelin vielä niitäkin. On niin käsittämättömän huikeaa nousta tube-asemalta ja nähdä edessä möllöttävä Big Ben, huh-huh. Kyllästyyköhän siihen koskaan?


Oli kyllä todella ihana reissu! Vähän oli outoa matkustaa yksinään, mutta toisaalta se oli kivalla tavalla tosi jännää. Lontooseen pääseminen tuntui ensin kamalalta kikkailulta, sillä käynnissä oli metrolakkoja, mutta loppujen lopuksi matkustaminen osoittautuikin hyvin simppeliksi. Kiitos apujen, se onnistui vielä paremmin ilman mitään sen kummempia hermoiluja.

Lontoossa kävin myös tällä viikolla yhtenä vapaapäivistäni, joten Lontoo-kuvia on luvassa taas aika piakoin! Sitä ennen saattaa olla luvassa vielä jotain muutakin. Ens kertaan, moikkaaa!

2 kommenttia:

  1. Kunpa näihin kuviin voisi sukeltaa ja päästä sitä kautta paikan päälle:) Tunnustettava, olisin tahtonut olla päivässäsi mukana. Vaan varmasti ihanaakin kulkea itsekseen, siinä on vapautensa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, olisihan se aikas mahtavaa. Kyllä sä näihin maisemiin vielä pääset! ;)

      Poista