torstai 27. elokuuta 2015

täällä ollaan!

Täällä mä nyt olen - Englanissa Hertfordshiren kreivikunnassa! Lentoni Helsingistä Lontooseen koitti viime viikon tiistaina, oon siis kerennyt olemaan au pair nyt jo hieman yli viikon. Alku on lähtenyt kaiken kaikkiaan todella hyvin käyntiin, olen viihtynyt host-perheeni luona ja tuntenut oloni melko kotoisaksi näillä kulmilla. Lento sujui myös varsin hyvin. Hitusen oli tippa linssissä sanoessani heipat niin rakkaalle perheelleni, mutta ennen kaikkea olin täynnä ihanaa seikkailumieltä.

Kuten jo sanoinkin, alku au pairina on sujunut melkosta hyvin. Kivaa host-perheeni lasten kanssa on ollut heti ekasta päivästä lähtien, olin ihan yllättynyt kuinka nopeasti he muhun tykästyivät. Koti-ikävästä en ole juuri kärsinyt (onneks on skypet ja whatsappit!), mutta muutaman ekan päivän jälkeen innostuneisiin fiiliksiin on noussut myös pientä väsymystä ja rasittuneisuutta. Sunnuntaina koitti onneksi eka vapaapäiväni, jolloin lähdin seikkailemaan Lontooseen. Lontoon reissusta kerron lisää myöhemmin!
Ensimmäisten Englanti-päivieni aikana olen muun muassa...

...kuljeskellut lumoavissa metsämaisemissa.
...ihastellut hauskoja puistoja lasten kanssa tehtyjen puistoretkien aikana.
...pelannut ensi kertaa krikettiä.
...viettänyt kivoja hetkiä legojen, lastenmusiikin ja värityskirjojen parissa.
...hämmästellyt paikallisten ystävällisyyttä ja moikannut takaisin mua moikanneita random-ihmisiä.
...syönnyt peanut butteria leivänpäällä, nam!
...yllättynyt kuinka simppeliä oli päästä Lontooseen metrolakoista huolimatta.
...nähnyt valtavia etanoita ja hämiksiä, hyi.
...suunnitellut mitä kaikkea au pair -aikanani olisi kiva nähdä ja kokea.
...saanut paketin Suomesta, kiitusta!

Lapset saavat nauttia vielä muutamasta kesälomapäivästä, kouluthan starttaavat täällä kesälomien jäljiltä vasta syyskuun alussa. Senpä tähden mun päivät ovatkin olleet aika tiivitä ja pitkiä, lomaa viettäviä lapsia on joskus pitänyt olla vahtimassa melkeenpä kellon ympäri, kunnes vanhemmat ovat tulleet töistä kotiin. Pian siis koittaa kuitenkin kouluarki, jota mielenkiinnolla jo odotan :)

Tänään alkoi mun vapaapäivät, joita sattuu olemaan aika monta putkeen! Suunnitteilla on ainakin esim. tavata yksi lähistöllä asuva au pair, toivottavasti tulisi olemaan hauskaa. Kivaa elokuun loppua!

2 kommenttia:

 1. Miten mielenkiintoista!! Ihana posti, ja kuvat, oi. Olet saanut sukeltaa samantien au pair-elämään♥♥♥
  Nautihan vapaapäivistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kuulostaa mielenkiintoiselta! Kiitos paljon ♥

   Poista