lauantai 8. elokuuta 2015

lähtö englantiin lähenee!

Heips! Kuten on jo tullut kerrottua, olen suuntaamassa kohta puoliin au pairiksi Englantiin. Itse asiassa päiviä lähtöön on jäjellä enää alle 20 eli lähtö todellakin koittaa pian! Alkaa pikku hiljaa jännittämään...


Au pairiksi ryhtyminen ei ollut mulle mikään hetken päähänpisto, vaan mutustelin sitä melko pitkään. Ensimmäistä kertaa mietin au pairiksi lähtemistä ylioppilaaksi valmistuttuani eli kaksi vuotta sitten. Tuohon aikaan mua kuitenkin houkutteli viettää välivuosi kotosalla, varsinkin ylioppilaskirjoitusten jälkeen avautuneen sijaisopepestini takia. Kun tie yliopistoon ei käynyt seuraavana syksynä ja kuvioihin astui toinen välivuosi, alkoi ajatukset au pairiksi ryhtymisestä olemaan jo huomattavasti vakavampia.

Alkusyksyn tahmeuksista yli päästyäni, päätin lopulta haluavani viettää melkein puoleen väliin rientäneen toisen välivuoteni loppuun täällä kotona Kokkolassa, keskittyä näin täysillä kevään pääsykokeisiin ja ruveta au pairiksi vasta sen jälkeen - sain yliopistopaikan tai en. Kohdemaakin varmistui, kun ennen niin ykkösenä ollut Australia vaihtui Iso-Britanniaan.Keväällä alkoi tapahtua ja aika nopeasti tapahtuikin. Rekisteröidyin AupairWorld-nimiselle sivustolle maaliskuun puolessa välissä (ehkä vähän liian aikaisin, tohkeissani kun olin), ja jo parin viikon kuluttua sain viestiä mun kanssa yhteyksissä olleelta perheeltä, että he ottaisivat mut mielellään elokuussa au pairiksi perheeseensä. Vastasin kyllä ja niin mä olin löytänyt host-perheeni, vieläpä varsin ihanalta vaikuttavan!

Host-perheessäni tulen huolehtimaan kahdesta kouluikäikäisestä lapsesta. Perhe asuu pikkukaupungissa aivan Lontoon lähettyvillä, joten visiittejä Lontooseen tulee varmasti tehtyä paljon. Odotan jo innolla host-perheeni tapaamista, samoin Lontoon vilinään sukeltamista! Ikävöin niin kovin sitä paikkaa.


Lontoo on siis mulle jo ennestään jonkin verran tuttu paikka, sillä kävin siellä kolmisen vuotta sitten (miten siitä voi olla niin pitkä aika?!) meidän lukion leirikoulun myötä. Lisäksi me tehtiin päiväreissu Oxfordiin, jonne sinnekin haluaisin vielä kovasti palata. Toivon muutenkin pääseväni reissailemaan ympäri Iso-Britanniaa, sillä näkemisen arvoisia paikkoja sieltä kyllä löytyneepi. Onneksi host-äitini mukaan vapaa-aikaani tulisi olla sen verran, että reissuhaaveeni saattavat hyvin mahdollisesti toteutua.

Koen saaneeni jo tuon kolmen vuoden takaisen Lontoo-reissun aikana kipinän ulkomailla asumiseen, erityisesti siis Englannissa asumiseen. Toinen maa ja sen kulttuuri tulee varmasti aika eri tavalla tutuksi, kun siellä asuu. Odotan jo kovasti vuoden kestävää au pair -seikkailuani, so excited!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti