perjantai 16. lokakuuta 2015

katutaiteen täyttämä itä-lontoo


Kuvia ja tarinoita syyskuulta vielä tämän yhden postauksen verran, sitten siirryn lokakuun juttuihin! ;) Suuntasin tosiaan eräänä syyskuisena vapaapäivänäni itäisempään Lontooseen. Tuli nähtyä Brick Lane ja Hanbury Street, jotka ovat nousseet tunnetuiksi katutaiteen säväyttäminä paikkoina. Fiilis Brick Lanen alueella on aika hipster. Lisäksi Lontoon monikulttuurisuus näkyy siellä hyvin katukylttien käännöksissä - englannin lisäksi katujen nimet on kirjoitettu bengalin kielellä. Wikipedian mukaan Brick Lane on suosittu Bangladeshista muuttaneiden ihmisten keskuudessa, ja sen tähden Brick Lanea voidaan kutsua jopa Banglatowniksi.

Liverpool Streetin asemalta noustessani en meinannut uskoa silmiäni - niin erilaiselta Lontoo näytti. Hassua, miten Lontoon voi kokea ja nähdä niin monella eri tapaa, kun vaihtaa vähän kulmaa, mistä katsoo. 30 St Mary Axe - lempinimeltään The Gherkin - näytti melko vaikuttavalta (ylhäällä oleva pystykuva oikealla), vaikken yleisesti ottaen uusien ja modernien rakennuksien fani olekaan.

Liverpool Streetin aseman ja Brick Lanen väliin jää Old Spitalfields Market, joten kävin samalla tsekkaamassa myös sen (postauksen eka kuva). Kyseinen markettipaikka on jo yli 350 vuotta vanha! Kivaltahan Old Spitalfields Market vaikutti, säpinää siellä ei vaan ollut enää niin paljoa, kun kello lähestyi marketin sulkemisaikaa. Luulenpa että käyn vielä joskus siellä, kuten myös Brick Lanen ympäristössäkin. Silmää iskeviä ravintoloiden sisäänheittäjiä (joita muuten riitti!) ei tosin jäänyt ikävä...

Katutaide oli melkos hienoa, tykkään siitä, miten paljon se antaa väriä ja mielenkiintoista katseltavaa muuten melko harmaaseen katukuvaan. Kaksi siisteintä teosta olivat mielestäni japanilaishenkinen teos lintuineen sekä kuva tytöstä, joka maalaa kädessään olevaa taloa.

Ai niin, menin Liverpool Streetille King's Crossin kautta, kun halusin käydä laiturilla 9 3/4 - kaikki Potter-fanit tietävätkin, miksi ja mikä se on. Lisäksi käväisin laiturin vieressä sijaitsevassa Harry Potter -kaupassa, joka - toisin kuin itse laituri - oli mulle ihan uusi näky. En nyt halunnut laittaa King's Crossilta kuvia, mutta kivaahan siellä oli. King's Crossilta on tosi iisi jatkaa itä-Lontooseen, joten nämä kaksi oli kiva yhdistää samalle päivälle.

Lisäksi täytyy vielä sanoa, että Brick Lane ja sen ympäristö näyttäytyy harmaassakin säässä aikas kivalle! Se melkeinpä sopii alueen urbaaniin fiilikseen paremmin kuin aurinkoinen poutapäivä. Puistopäivistä on ihana nauttia auringonsäteissä, mutta harmaat päivät on kiva käyttää katumaisemissa.

2 kommenttia:

  1. Wau, miten hienot kuvat ja tunnelmat! Varmasti mielenkiintoinen päivä ja todellakin eri kulma Lontoosta. Ja katutaide, vaikuttavaa. Huikeat nuo linnut ja maalarityttönen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Ihana kuulla, että tunnelma kuvista välittyy :) oli kyllä hyvin mielenkiintoinen päivä. Tuntuu välillä uskomattomalta, mitä kaikkea Lontoosta löytyykään.

      Poista