lauantai 24. lokakuuta 2015

piknikkipäivä



Lokakuun alussa tuli tehtyä reissu Lontooseen tapaamaan myös vähän isomman au pair -porukan kanssa. Olimme suunnitelleet järkätä piknikin! Näinpä me sitten tavattuamme Bayswaterin asemalla lähdimme talsimaan kohti meidän piknikkipäivän puistoksi valikoitunutta Kensington Gardensia, ruokakaupasta ostettujen eväiden kera tietenkin. Kensington Gardens tarjoaa kyllä aika erinomaiset puitteet piknikille. Puisto on muutenkin tunnelmaltaan kovasti mieleeni, se on jotenkin niin suloinen.

Kensington Gardensissa sijaitsee Albert Memorial -muistomerkki, mikä on melko vaikuttava näky sitä kohti käveltäessä. Muistomerkkiä vastapäätä, aivan Kensington Gardensin ulkopuolella, sijaitsee Royal Albert Hall, joka on Lontoossa hyvin suosittu konserttisali. Siellä olisikin kiva päästä käymään jossain konsertissa. Se voisi olla nimittäin aikas upea elämys.

Piknikin jälkeen päätettiin vielä mennä Trafalgar Squarelle, ja sieltä ihastelemaan Big Beniä ja London Eyeta. Trafalgar Squarea en ollutkaan vielä au pair -aikanani nähnyt. Mieleeni nousi kovin ne fiilikset ja hetket koulun kautta tehdyltä Lontoo-reissulta, kun käppäilimme ympäri Trafalgar Squarea, ja kuinka kosketimme jokaisen pronssisen vartiossa istuvan leijonapatsaan käpälää. Tassut koskettamalla kuulemma takaa sen, että palaa vielä jonain kauniina päivänä Lontooseen, haha. Ainakin mun kohdalla tämä toteutui - antoivat leijonien tassut siihen onnea tai ei.

Pimeyden laskeuduttua maisemat Big Benin ja London Eyen suuntaan ovat aika maagiset. Lontoo täytyy kokea myös pimeässä, fiilis on (myös) tuolloin niin upea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti