lauantai 6. helmikuuta 2016

cambridge osa 1 - happy apple day!

Mulla on ollut tarkoitus tehdä postaus Cambridgesta jo kauan sitten, mutta nyt, vihdoin ja viimein, päätin tarttua Cambridge-kuvien muokkaamisen ja tämän tekstin kirjoittamiseen. Reissu Cambridgeen tuli tehtyä siis lokakuun lopulla, kun mulla oli vapaata host-lasten half termin myötä. Aika kauan sitten, miten aika on voinut mennä näin nopeasti?!

Cambridge University Botanic Gardenissa sattui olemaan visiittini aikana tapahtuma nimeltä Apple Day. Päätin suunnata aluksi sinne, koska tapahtuma kuulosti todella hauskalta ja muutenkin Canbridgen kasvitieteellinen puutarha vaikutti kiinnostavalta. Ja voi että! Kaunis ilmakin saattoi nostattaa tunnelmaa, mutta Apple Day oli aivan ihana. Tapahtumassa oli paljon iloista porukkaa (hämmennyin kun kuulin peräti pari kertaa suomea), houkuttelevia kahvikojuja (söin tajunnanräjäyttävää omenapiirakkaa, nam!), musiikkia (ja sen tahtiin tanssivia lapsia) sekä markkinat (joissa yrittäjät myivät esim. omenia, hunajaa, juustoja...). Lisäksi paikalla oli apple tasting eli eri omenalajikkeiden maistiaiset. Jonoa oli sen verta paljon, etten viitsinyt jäädä jonottelemaan, mutta maistiaiset olivat mielestäni loistoidea omenapäivän ohjelmistoon.Cambridgen kasvitieteellinen oli muutenkin todella upea. Ihan henkeäsalpaavan kauniilta ja taianomaiselta näytti erityisesti syksyn punaisista lehdistä hehkuva puu ja sitä ympäröivä vesistö. Fiilis ei ehkä välity kuvasta mitä parhaiten, mutta luonnossa se näytti todella upealta. Sisäänpääsy puutarhoille oli muuten jotain viiden punnan luokkaa, ilmainen huvi ei siis ollut kyseessä. Eipä kovin paha hinta kuitenkaan.

Kasviteteellisessä tarpeeksi kuljettuksiani, lähdin kohti Cambridgen kanaalia ja keskustaa. Kuvia ja tunnelmia Cambridgen muista maisemista seuraavassa osassa!

2 kommenttia:

 1. Englannin puutarhojen lumoa!!
  Ja tuo tornipöllö on niin kaunis!
  Ihastuttavaa sunnuntain jatkoa täältä kukkivien mantelipuiden laaksosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cambridgen kasvitieteellinen oli kyllä upea paikka, ihasteltavaa riitti :) kiitos kommentistasi ja kivaa viikon jatkoa sulle!

   Poista