keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

hurmaava pavlova

Heippa! Juhannuksena hieman lupailin postaavani herkullisen pavlova-reseptin, ja tässä se nyt viimeinkin tulee. Pavlovassa on siis kyse marenkipohjaisesta herkusta, jonka voi valmistaa joko yhdeksi isoksi kakuksi tai sitten pienten pavlova-leivosten muotoon. Itse olen tykästynyt tuohon jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Pavlova on ihanan kesäistä ja pehmeää, kerrassaan suussasulavaa. Lisäksi pavlova on kovin yksinkertaista valmistaa. Valmistukseen kannattaa kuitenkin varata tarpeeksi aikaa, sillä uunissa sitä joutuu pitämään melko pitkään -  varsinkin mini pavlovoitten kohdalla uunia saa olla vahtimassa monta tuntia, sillä leivoksia on todennäköisesti enemmän kuin yksi pellillinen odottamassa uuniin menoa.


Pavlova (n. 15 kpl)

Pohja:
4 valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoja
1 tl omenaviinietikkaa

Täyte:
2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
marjoja
kinuski- tai suklaakastiketta
sitruunamelissan lehtiä
+ marenkimurua

♦ Kuumenna uuni 125 asteeseen.
♦ Erottele valkuaiset huolellisesti keltuaisista ja vatkaa valkuaiset höttöiseksi vaahdoksi. Lisää sen jälkeen joukkoon puolet sokerista samalla voimakkaasti vatkaten.
♦ Yhdistä maissitärkkelysjauhot loppuun sokeriin ja lisää seos hiljalleen vaahdon joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää, noin 5 min ajan. Lisää omenaviinietikka ja vatkaa vielä hetki.
♦ Jos haluat valmistaa pavlova-kakun, asettele marenkimassa leivinpaperille. Pavlova-leivoksia varten pursota tai lusikoi marenkivaahto pyöreisiin kasoihin (halkaisija n. 8 cm). Muista jättää leivoksen keskelle kuoppa lisäämällä korkeutta reunoihin - näin täyteelle jää hyvin tilaa.
♦ Laita uuniin alatasolle ja paista pavlova-leivoksia noin tunti. Anna jäähtyä.
♦ Valmista kermavaahto maustamalla se sokerilla ja vaniljasokerilla. Voit myös halutessasi tehdä kinuskikastiketta tai sulattaa suklaata suklaakastikkeeksi.
♦ Lusikoi kermavaahtoa pavlova-leivosten keskelle ja lisää päälle tuoreita marjoja. Voit viimeistellä koristelun ja makuelämyksen kinuski- tai suklaakastikeella, sitruunanmelissan lehdillä sekä murskatulla marengilla. Huom! Säilytä marengit pakattuna kannelliseen laatikkoon ja täytä ne vasta ennen tarjoilua.
♦ ♦ ♦

VINKKI!  Tähtityllaa käyttämällä saat pavlova-leivoksiin nätinnäköisen kuvion. Paistoajan kanssa kantsii myös olla tarkkana - uunista riippuen paistoaika voi olla vähän alle / yli tunnin. Pursota pelille myös ihan pikkuisia marenkipaloja niin voit marenkien uunissa oloajan jälkeen kokeilla niistä, onko marenki tarpeeksi kypsynyt. Marenkipalaset voi käyttää lopuksi koristelussa marenkimuruna.

Tuoreilla marjoilla kruunattuna pavlova sopii ihan loistavasti kesäiseksi herkuksi. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan reseptiä, vielä kun tätä kesää on jäljellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti