maanantai 14. syyskuuta 2015

ihastuttava covent garden

Kävin syyskuun alussa tekemälläni Lontoo-visiitillä Covent Gardenissa. En ollut siellä aikaisemmin käynytkään, paikka oli mulle siis ihan uusi tuttavuus. Pakko sanoa jo alkuun - paikka oli I-H-A-N-A!

Lontooseen päästyäni jatkoin matkaani tubella Piccadilly Circusille ja kävelin sieltä Covent Gardeniin. Reitti oli pelkkää suoraa eli todella helppo sekä nopea, tubella Covent Gardeniin asti olisi mielestäni ollut ihan turha matkata. Covent Gardenissa on siis kyllä oma underground-asemansa, mutta suosittelen lämpimästi kävelyä Piccadilly Circusilta Covent Gardeniin. Lontoossa kantsii kävellä, ei niitä maisemia tubessa istuessa nää ;)

Covent Gardenin keskus on Covent Garden Market, josta löytyy vaikka minkälaista puotia. Lähinnä pyörinkin sen sisätiloissa, ihasteltavaa siellä nimittäin riitti. Yksi asia, jota kovasti Covent Gardenista odotin, oli Moomin Shop. Kyllä, Lontoosta löytyy muumikauppa! Tykkäsin kaupasta tosi paljon, se oli ihana. Olo siellä tuntui vaan aikasta hassulta, varsinkin kun myynnissä oli esim. pehmojen ja astioiden lisäksi myös kaikenlaisia suomalaisia muumiherkkuja, joiden paketeissa tai käärepapereissa luki (mitäs muutakaan kuin) suomea. Tyhjin käsin en muumikaupasta poistunut, sillä ostin söpön matkakorttikotelon oyster cardia varten.

Covent Gardenissa on myös lukuisia muita sööttejä ja kiehtovia putiikkeja sekä houkuttelevia ravintoloita ja kahviloita. Osa on aikas suolaisilla hinnoilla varustettuja, mutta pienemmälläkin budjetilla pärjää.

Covent Gardeniin oli pystytetty todella vaikuttava, 100 000 (!) ilmapallosta koottu taideteos. Se oli niin lumoavan kaunis! Taideteos on ranskalaisen Charles Pétillonin käsialaa, ja se kantaa nimeä Heartbeat. Nimi juontaa pallojen sykkivästä valosta, joka muistuttaa ikään kuin sydämen sykettä. Tämä taasen symboloi Covent Garden Marketin historiaa ja luonnetta. Harmi ettei taideteos säily Covent Gardenissa enää kovin kauaa - se asennettiin paikalleen elokuun lopusta ja puretaan ensi viikon sunnuntaina.

Tarkoitukseni on käydä täs piakoin Covent Gardenissa uudelleen. Haluan nähdä ihanat ilmapallot vielä kerran, herkutella jossakin kahvilassa ja löytää ehkä jotain shopattavaa! Yksi laukku mulla onkin jo mielessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti